perjantai 27. kesäkuuta 2014

What could be worse #10

CARRIEN NÄKÖKULMA

Pojat laittoivat huput päähänsä, ettei heitä tunnistettaisi ja sitten menimme sisälle teatteriin. Liam meni ostamaan lippumme ja Niall meni herkkuosastolle. Liam ojensi lippumme ja Niall paria kohti yhden popcorn-laatikon, paitsi itselleen oman. Minun piti jakaa se Harryn kanssa.
Olin juuri istumassa Liamin ja Daniellen viereen, mutta sitten Perrie tyrkkäsi minua hänen ja Harryn väliin. Hän istui alas ja hymyili minulle Zayn vierellään.
''Et oo tosissas'' kuiskasin Perrielle. Hän virnisti ja nyökkäsi. Sali pimeni ja pian näytöllä pyydettiin olemaan hiljaa ja laittamaan puhelimet kiinni. Sitten mainokset alkoivat. Tunsin jotain pientä osuvan päähäni. Koskin hiuksiani ja ongin sieltä popcorneja. Sitten kuulin Harryn pidättelevän nauruaan vieressäni ja käännyin häneen.
''Tosi kypsää'' kuiskasin hänelle sarkastisesti, yritin peittää hymyäni. Hän hymyili minulle, joten pyörittelin hänelle silmiäni. Sitten käänsin katseeni elokuvaan, joka alkoi juuri. Harry piti kourallista popcornia kädessään ja hymyili ilkeästi.. hänellä oli jotain mielessään. 
Elokuvaa oli pyörinyt noin 10 minuuttia, kun huomasin mitä Harry teki. Hän yritti laittaa hänen edessä olevan henkilön hiuksiin niin paljon popcornia kuin pystyi. Voi ei. Aloin tuijottaa häntä kuin hullua. 
''Yritätkö sä saada hankaluuksia?!'' kuiskasin hänelle. Hän kohautti olkapäitäänn ja hymyili.

Kuulin jonkun kirkaisevan ja pian Harryn edessä oleva nainen nousi seisomaan ravistellen hiuksiaan. Hän katsoi ympärilleen ja pysäytti katseensa Harryyn.
''Teitkö sä tämän?'' hän kysyi vihaisesti. Harry katsoi naiseen hieman pelokkaalla katseella.
''Öö.. en?''
Nainen tömisteli tiensä ulos salista toinen tyttö perässään. Pidin naurua sisälläni koko kohtauksen ajan, mutta sitten päästin sen ulos. Minä purskahdin nauruun ja niin teki koko muu porukkammekin.
''Olisit.. nähnyt.. ilmeesi..'' nauroin Harrylle. Hän mulkoili minua kun me muut nauroimme.
''Aijjaa? Mitä? Häh? Mitä sä sanoit? Sä taidat haluta poppareita itelleskin!'' Harry sanoi ja nappasi Niallin pussista kaksi kourallista heittäen ne päälleni. Sitten olinkin täysin popcornin peitossa. Zayn ja Perrie nauroivat vieressäni vieläkin. Niall valitti että hänen popcorninsa ovat kohta loppuneet ja Louis nauroi Niallin vieressä. Ja Liam ja Danielle valittivat äänestä, joka oli liian kova. Tyypillistä.
Liam halusi Harryn pyytävän anteeksi naiselta, joka ei ollut vielä tullut takaisin. Danielle sanoi, ettei minun pitäisi yllyttää Harrya tekemään sellaisia asioita. Minä vain syytin Harrya.

''Okei, mä pyydän anteeksi.. jos hän tulee takasin'' Harry sanoi Liamille. Liam ravisteli päätään ja meni paikalleen, niinkuin me muutkin.
''Voinko mennä ostamaan lisää poppareita?'' Niall valitti.
''Etkö jo syönyt tarpeeksi?'' Liam kysyi. Niall nyökkäsi ei.
''Okei, mennään sitten'' Liam sanoi ja nousi ylös. ''Ei enää hankaluuksia'' hän kuiskasi Harrylle ja lähti. Louiskin lähti heidän matkaansa.
''Tää on sun syytäs'' sanoin Harrylle. Harry vain nauroi.
''Zayn, mä unohdin puhelimen autoon, tuutko hakemaan sen mun kanssa?'' Perrie kysyi Zaynilta. En tiedä miksi, mutta ihankuin kaikki lähtisivät syystä..?
''Tottakai'' Zayn sanoi ja niin he lähtivät. Danielle selasi puhelintaan. 
Yritin katsoa elokuvaa, mutta sitten tunsin tutun hengityksen niskassani.
''Näyttää siltä, että me ollaan täällä kahdestaan'' Harry kuiskasi minulle flirttailevasti. Punastuin. Onneksi hän ei nähnyt sitä, sillä olimme pimeässä. Käänsin päätäni ja katsoin häneen. 
''Liam sanoi, ettet saa hankkia enempää ongelmia'' sanoin ja näytin kieltä hänelle. Harry hymyili. Tunsin hänen tulevan lähemmäs ja nostin kulmiani kysyvästi. Sitten hän alkoi kutittaa minua. Yritin hallita nauruani ja saada häntä pois kimpustani. Mutta hän on minua paljon vahvempi ja minä kutian erittäin helposti. Nauroin kuin hullu, kunnes kuulin jonkun yskäisevän.
''Anteeksi, te kaksiko laitoitte popcornia tämän naisen hiuksiin?'' paikan työntekijä kysyi meiltä. Hän seisoi kahden naisen kanssa, joista toinen oli se jonka päähän Harry laittoi poppareita. Ennenkuin kerkesimme vastata, nainen vastasi meidän puolestamme.

''Jep, he ovat syyllisiä!'' 
''Mutta-'' yritin sanoa, mutta työntekijä keskeytti minut saman tien.
''Te kaksi olette häiriö muille asiakkaille, joten pyydän teitä poistumaan'' työntekijä sanoi. Harry nousi ja pyysi naiselta anteeksi, niinkuin Liam pyysi. Nainen ei kuitenkaan sanonut Harrylle mitään, vaan piti käsiään lantiollaan.
''Teidän täytyy silti lähteä'' työntekijä sanoi. Minäkin nousin. Hienoa, Liam suuttuu meille varmasti. Seurasin Harrya ja työntekijä varmisti että varmasti lähdemme. Matkallamme ulos näimme Liamin, Niallin ja Louisin menossa takaisin sisään.
''Mitä te nyt teitte?'' Liam kysyi ärsyyntyneenä.
''Meidät heitettiin ulos'' Harry sanoi kuin se olisi arkipäivää. Katsoin Liamia sympaattisesti, kun kävelimme toistemme ohi. Pääsimme ulos ja ohitimme Zaynin ja Perrien, jotka olivat tulossa autolta.
''Mitä te kaksi teette?'' Zayn kysyi. 
''Kiitos Harryn, meidät heitettiin ulos'' sanoin sarkastisena. Zayn ja Perrie nauroivat heti sen kerrottuani. Perrie hillitsi itsensä ja sanoi;
''Me mennään takaisin, mutta pitäkää te hauskaa!'' hän vinkkasi meille. Hän on kuin sellainen hyvä ystävä, joka on hieman pervo mutta niin mahtava samaan aikaan.
''Muttei liian hauskaa'' Zayn naurahti ja virnisti. Sitten he ottivat toisiaan käsistä kiinni ja lähtivät takaisin, jättäen minut ja Harryn kahdestaan...

''No, mitä sä haluat tehdä?'' Harry kysyi iloisena.
''Emmä tiedä.. Mitä ihmiset yleensä tekee sen jälkeen kun heidät heitetään leffasta ulos?'' sanoin sarkastisesti.
''Jotain merkittävää'' hän sanoi sarkastisena takaisin. Seisoimme sitten pari minuuttia hiljaa.
''Mulla taitaa olla idea'' Harry sanoi innoissaan.
''No mikä?'' kysyin uteliaana.
''Näät sitten!'' Harry sanoi ottaen kädestäni kiinni ja vetäen minut jalkakäytävälle.
''Pitääkö meidän kävellä sinne?'' valitin.
''Joo, ei saa valittaa'' hän vitsaili. Pyörittelin silmiäni ja raahauduin hänen perässään.
''Kuinka kauan?'' kysyin.
''Noin puol kilsaa'' Harry sanoi. No, ei kai se nyt niin paha ole.
Matkalla puhuimme kaikista asioista ja tuntui kuin olisimme tunteneet jo kauan. Harrylle on helppo puhua ja hänen lähellään on helppo olla. Paitsi silloin kun hän tulee lähelleni, koko vartaloni menee paniikkiin. Ei sillä ettenkö pitäisi siitä.. En vain luullut haluavani enemmän Harrylta kuin kaverisuhteen, mutta kai niin vain kävi. Hän ansaitsee jonkun todella kauniin ja iloisen ja.. miksi edes ajattelen tällaista? En saa ajatella hänestä näin. Keskity, Carrie, KESKITY!

''Mitä sä noin kovaa mietit?'' Harry sanoi keskeyttäen minut ajatuksistani.
''Ööh.. En mitään tärkeetä'' sanoin ravistellen päätäni.
''Okei, me ollaan perillä!'' Harry sanoi ja osoitti korkeaa rakennusta vieressämme.
''Mikä tää paikka on?'' kysyin häneltä kun menimme etuoven eteen ja hän alkoi kaivaa avaimiaan taskustaan. 
''Sycon äänitysstudiot'' Harry sanoi ja avasi oven minulle. Kävelin sisään ja hän tuli perässäni.
''Mitä me täällä?'' kysyin.
''No kai me täällä jotain parempaa keksitään kuin se että me seisottaisiin elokuvateatterin ulkopuolella kaks tuntia'' Harry sanoi.
''Niin'' myönnyin. Seurasin häntä hissiin ja hän painoi kolmannen kerroksen nappia. Kun ovet avautuivat, sisällä oli pimeää. 
''Tässä kerroksessa me äänitetään. Yläpuolella on Cher Lloyd ja ala-'' Harry sanoi mutta keskeytin hänet.
''OIKEASTIKKO?! CHER LLOYD!!?!!?'' kiljuin. Hän katsoi minua oudosti.
''Fani?'' hän naurahti.
''Todellakin!'' sanoin innokkaana.

Harry johdatti minut äänikopille, jossa oli rummut, piano, kaksi kitaraa ja viisi mikrofonia.
''Laulatko sä mulle?'' kysyin häneltä nauraen. En ollut siis tosissani.
''Tottakai, jos haluat'' hän sanoi.
''Okei, anna mennä'' sanoin hymyillen. Hän käveli koppiin ja laittoi kuulokkeet päähänsä, minä tein samoin toisessa kopissa. 
''Mistä nappulasta mä painan?'' kysyin.
''Punasesta, se joka on sun oikeella'' hän ohjasi. Tein niinkuin hän sanoi ja 'Up all night' alkoi soida.
''Katy Perry's on replay, she's on replay. DJ got the floor to shake, the floor to shake. People goin all the way, yah all the way!'' hän lauloi soolonsa ja heilutti lantiotansa. Hymyilin ja nauroin hänen esitykselleen. Kun biisi loppui, hän tuli ulos kopista.
''Toi oli upeeta!'' huudahdin. Hän hymyili hymykuopat vilkkuen.
''Kiitti'' hän sanoi. ''Soitatko sä mitään?'' Harry kysyi ja tuli istumaan viereeni.
''Joo rumpuja ja pianoa'' vastasin.
''Hienoa! Entä laulatko?'' hän kysyi uteliaana. En halunnut valehdella hänelle, mutta jos sanoisin kyllä, hän pistäisi minut laulamaan.
''Joo, mutta aika huonosti..'' sanoin.
''Oon varma että oot hyvä, laulaisitko?'' Harry kysyi.
''En oikein pidä ihmisten edessä laulamisesta..'' sanoin valehtelematta.
''No siinä tapauksessa, tuuhan'' Harry sanoi. Seurasin häntä uteliaana koppiin. Heti kun pääsin sisään, hän juoksi ulos ja lukitsi kopin.

''Harry! Sä oot lapsellinen!'' huusin yrittäen olla vihainen, mutten kyennyt.
''Nyt laulat tai muuten jäät sinne'' Harry uhkasi ja hymyili.
''Ihan sama'' sanoin ja istuin lattialle. Muutamaa sekuntia myöhemmin Harry lähti hissiä kohti.
''Okei!'' huusin. Hän kääntyi heti takaisin. Hän tuli takaisin ja meni istumaan laittaen kuulokkeet päähänsä. Nousin nolona ja kävelin pianon luo. Istuin sen ääreen ja hipaisin koskettimia. Huokaisin. Mitä laulaisin? Ehkä Cher Lloydia? Ei.. Voisin laulaa sen biisin mitä olen kirjoittanut, jonka sain eilen valmiiksi. Se vaikutti oikealta. Otin puhelimeni laukustani ja näpyttelin muistioni esiin. Tallensin sinne aina valmiit kappaleeni, varmuuden vuoksi. 
Tiesin Harryn seuraavan minua tarkasti.

(juu nyt se laulaa)

Kuulin oven aukenevan ja näin Harryn tuijottavan minua. Hän tuli sisään ja istui vierelleni pianopenkille.
''Carrie, toi oli ihan mahtavaa! Sä laulat tosi kauniisti ja toi biisi, se tais olla sun kirjoittama?'' Harry hymyili. Niin mitä? Hänen mielestä lauluni oli kaunista? Mahtavaa?
''Niin, niin on. Kiitos!'' sanoin Harrylle hymyillen.
''Ole hyvä, vau.. Oot todella lahjakas laulaja'' Harry sanoi silmät kiiltäen.
''Oikeasti? Oon aina pitäny itteeni keskivertona..'' sanoin.
''Todellakin, oot kaukana keskiverrosta.. Sun ääni on upea'' Harry sanoi. Punastuin.
''Tosi kiltisti sanottu, Harry'' hymyilin.
''Sun pitäis antaa Simonin kuulla sun ääntä!'' Harry ehdotti.
''En usko, että olisin siihen vielä valmis..'' sanoin hermostuneesti.
''Ei se mitään'' Harry sanoi. Katsoin kelloa puhelimestani, 21:27.
''Meidän pitäis lähteä takaisin. Leffa loppuu kohta ja en halua joutua kävelemään kotiin'' sanoin Harrylle.
''Niinpä, olis inhottavaa kävellä 20 kilsaa kotiin'' Harry vinkkasi.
Illasta tulikin parempi, mitä ensin luulin.

Noniiiiin :)
Nyt 3 viikon aikana en pysty päivittää joka päivä, valitettavasti. Nyt tällä hetkellä oon 2 viikkoo Vuokatissa ja heti sen jälkee mul on ripariviikko. Täällä pystyn päivittää miniläppärillä, riparilla en oikee mitenkää.. Hope you understand xx

2 kommenttia: